
Örülök, hogy érdekel az oldalam története. 🙂 Vágjunk is bele!
Kezdetek
Az, hogy én a kávéról szeretnék blogolni, nem csak úgy kipattant a fejemből. Létrejöttét megelőzte, hogy 2012-ben megismerkedtem a DXN ganodermás instant kávéival. Rögtön a kedvenceimmé váltak. A kávék egy üzleti lehetőséget is hoztak magukkal. Mivel a kávék nagyon finomak voltak, úgy gondoltam, érdemes foglalkozni az üzleti részével is.
Elkezdtem blogolni a kávéról. Először ingyenes blogokon írtam le a kávékkal kapcsolatos tapasztalataimat. Minél többet írtam, annál jobban megtetszett az írás. Tetszett, hogy megoszthatom másokkal a tapasztalataimat és el is olvassák a cikkeimet. Már akkor is igyekeztem SEO barát írásokat közölni, de a várt eredmény nem jött el. Nagyobb oldalt, nagyobb blogot akartam. Rájöttem, hogy ez ingyenes blogon nem fog jól működni a kötöttségek miatt.
Indulás
Végül 2014 év végén, a karácsony előtti napokban megvettem életem első domainjét, a legjobbkave.hu-t. Ekkor kezdődött a nagy utazás. A domain vásárlást egy masszív, pár hetes wordpress tanulás folytatta, autodidakta módon. Felkerültek az első cikkeim és szép lassan elkezdték egyre többen olvasni a blogomat. Szépen cseperedett, szinte a saját gyerekemnek tekintettem. Éreztem, hogy több is lehet ebben, mint egy blog.
Egy átfogó kávés oldalt akartam létrehozni, ami nem csak a DXN kávéiról szól, hanem mindenről, ami a kávéval kapcsolatos lehet. Elkezdtem többet tanulni a kávéról is. Később barista iskolák is felfigyeltek az oldalamra és meghívtak a képzésükre. Örömmel mentem, hiszen szeretek tanulni. ezekről a képzésekről az alábbi bejegyzésekben írtam:
Latte Art képzésen a Barista Campus-on
Barista tanfolyam az illy színeiben
Fordulat
2017-től nagy fordulatot vett az életem és a tartalomgyártás kissé háttérbe szorult. Elköltöztem, házasságot kötöttem, gyerekeim születtek, más projektekbe vágtam bele. Így a blog takaréklángon robogott tovább.
Közben folyamatosan agyaltam azon, hogyan tudnám a blogot még teljesebbé tenni. Próbáltam igény szerint nyomtatott pólókkal és bögrékkel színesíteni az oldalam. Ezek a termékek azóta lekerültek az oldalamról, de nem tettem le róluk végleg.
Újult erővel
2025-ben (majdnem 8 év után) újra gondoltam a blogom tartalmát és a benne rejlő lehetőségeket. A jövőben szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni a gyógynövényes / gyógygombás kávékra, amiket gyűjtőnéven funkcionális kávéknak hívok. Nem én találtam ki ezt a kifejezést rá, viszont nagyon találó és megtetszett. A jövőben szeretnék a kávé edukáció ezen vonalával is foglalkozni.
Ha tetszenek az írásaim, iratkozz fel hírlevelemre és maradjunk kapcsolatban.
Kellemes kávézást!
Anita