Kamut kenyér recept kávéval, kandírozott helyi szalonnával

DXN kávé

Ez a kamut kenyér recept egy igazi ízbomba az ízlelőbimbóid számára. Keverednek benne az édes és sós ízek. Főleg azoknak ajánljuk, akik kedvelik a merész ízkombinációkat és étel újításokat.

Kamut kenyér recept kávéval bolondítva

DXN termékek és kávék

Hozzávalók két szelet kamut kenyérhez

  • 1,5 csésze hideg kávé (hozzáadott víz nélkül)
  • 2 evőkanál víz
  • 2 teáskanál kávé por
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze kamut liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 teáskanál só
  • 3 teáskanál élesztő
  • 2 db szalonna (1 adaghoz)

Kávés kamut kenyér elkészítése lépésről lépésre

  1. Oldjuk fel langyos vízben az élesztőt és a cukrot.
  2. Szitáljuk át a kétféle lisztet, majd a mix felét keverjük el vízzel és a kávéval, ízlés szerint sózzuk meg a tésztát.
  3. Ezután adjuk hozzá a maradék lisztet és folytassuk a dagasztást körülbelül 20 percig.
  4. Helyezzük a tésztát egy tálba, fedjük le, és hagyjuk kelni szobahőmérsékleten, amíg kétszeresére dagad (ez kb. 3 óra).
  5. A kenyérformába tegyünk sütőpapírt, majd szórjunk kukoricadarát az aljára, hogy a kenyér ne ragadjon le.
  6. Vegyük ki a tésztát a tálból, gyúrjuk meg, majd vágjuk 3 darabra, és helyezzük a kenyérsütőkbe.
  7. Fedjük le fóliával, majd hagyjuk dagadni újabb két órára.
  8. Miután a tészta megemelkedett, tegyük a sütőbe egy vízzel teli edény mellé, és süssük 200° C-on, 20-25 percig.
  9. Szórjuk meg nádcukorral a szalonna szeleteket, és grillezzük őket mikrohullámú sütőben vagy hagyományos sütőben, a grill üzemmódban 1-1,5 percig.

Jó étvágyat! 🙂

Mitől kamut a kamut kenyér?

A kamut egy Egyiptomból származó ősi gabonaféle. Bár más forrás megemlíti, miszerint elképzelhető, hogy Törökországból származik. Khorasan néven is említik.

Ez az egyik olyan gabonaféle, melyet az idők során nem nemesítettek. A hagyományos búzával szemben több tápanyagot tartalmaz, fehérjedúsabb. A gabonaszemek is nagyobbak. Az egészséges életmód követésének “trendibbé” válása óta egyre nagyobb teret hódít magának a kamut liszt. Kiváló tisztaságú, rendszerint bioboltokban lehet hozzájutni.

Forrás: Lavazza sajtóközlemény

 

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, strifler.anita@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.